Trei politisti britanici au fost raniti si peste 50 de persoane au fost retinute in Londra, in urma "Marsului celor o mie de masti" organizat de grupul anti-capitalist Anonymous, care protesteaza impotriva masurilor de austeritate si a coruptiei din Marea Britanie.

Cu ocazia marsul celor o mie de masti - Million Mask March -, un eveniment anual organizat grupul anti-capitalist Anonymous, multimea s-a adunat, joi, in Piata Parlamentului din centrul Londrei, multi dintre manifestanti purtand mastile specifice gruparii. Trei politisti au fost raniti in confruntarile cu protestatarii si au avut loc cel putin 50 de retineri, majoritatea pentru "incalcarea ordinii publice".

Anterior, politia metropolitana din Londra anuntase ca trei barbati, cu varste de 38, 50 si 55 de ani, au fost arestati in Trafalgar Square, unde a inceput protestul, acestia fiind suspectati ca detin arme ofensive, gasind ulterior in posesia acestora cutite, canistre de gaz si grenade fumigene. Alte doua persoane au fost arestate pentru atacarea unui politist.

Cei trei politisti, care asigurau ordinea publica in timpul protestului si care au fost raniti, au fost spitalizati, dar nu prezinta rani care sa le puna in pericol vietile. Unii dintre protestatari au fost raniti in confruntarile cu fortele de ordine si au primit primul ajutor la fata locului. In timpul marsului agreat sa se desfasoare pe o anumita ruta, grupuri de manifestanti s-au indreptat si inspre Palatul Buckingham, aflat in afara rutei stabilite, pentru a protesta, scrie MEDIAFAX.

O masina a politiei a fost incendiata, insa politia londoneza a specificat ca in vehicul nu se afla nimeni, neinregistrigandu-se victime.

"A fost un incident izolat cu un numar mic de persoane implicate, departe de nucleul protestului", a precizat politia metropolitana londoneza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.