Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a numit vineri pe vicepremierul liberal Gheorghe Brega in functia de premier interimar, pana la formarea unui nou Guvern, relateaza Jurnal de Chisinau in editia online.

Dupa ce premierul Valeriu Strelet i-a prezentat vineri demisia Guvernului sau, seful statului a trebuit sa aleaga un premier interimar dintre cei patru vicepremieri: Gheorghe Brega, Stephan Bride, Natalia Gherman si Victor Osipov.

"Am avut o discutie cu Natalia Gherman si Stephan Bride. Victor Osipov nu e in tara. L-am ales pe domnul Brega. Dansul va ocupa functia de prim-ministru interimar pana la depunerea juramantului de catre membrii noului Guvern", a declarat presedintele Nicolae Timofti.

Fara sa fie intrebat, presedintele a subliniat ca decizia ii apartine si nu a fost dictata de cineva. "Nimeni nu m-a presat sa iau aceasta decizie. Este decizia mea proprie", a spus seful statului.

La randul sau, noul premier interimar a declarat presei ca nu are planuri mari, pledand pentru investirea cat mai grabnica a unui nou Guvern, si a chemat la dialog liberal-democratii, scrie MEDIAFAX.

"Eu sper la maturitatea lor politica, ii cunosc pe multi din PLDM si sper ca ei sa revina in AIE (Alianta pentru Integrare Europeana). Desigur pot sa puna anumite conditii, dar alta solutie nu exista. Daca PLDM nu revine, noi pierdem alianta", a declarat Brega.

Cabinetul de ministri condus de Valeriu Strelet a fost demis joi printr-o motiune de cenzura votata de deputatii din Partidul Socialist (PSRM), Partidul Comunistilor (PCRM) si Partidul Democrat (PD, membru al coalitiei de guvernamant).

Premierul a respins acuzatiile de coruptie lansate impotriva sa de reprezentantii celor trei partide si a declarat ca adevaratul motiv al demiterii sale ar fi altul. Valeriu Strelet afirma ca in acest fel a fost pedepsit pentru faptul ca nu i-a raspuns la telefon oligarhului Vladimir Plahotniuc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.