Premierul ungar, Viktor Orban, l-a acuzat pe miliardarul american de origine maghiara George Soros ca este un membru proeminent al unui cerc de "activisti" care incearca sa submineze statele europene prin sprijinirea refugiatilor care vin in Europa, relateaza Bloomberg in pagina online.

"Numele sau este probabil cel mai bun exemplu al celor care sustin tot ce slabeste statele, sustin tot ce schimba stilul de viata traditional european", a declarat Orban intr-un interviu pentru postul public de radio Kossuth.

"Acesti activisti care sustin imigrantii in mod necugetat devin parte a acestor retele internationale de trafic de persoane", a adaugat premierul ungar.

Organizatiile pentru drepturile omului l-au criticat pe Orban pentru ca a construit un gard din sarma ghimpata la frontiera, a inasprit legislatia privind azilul si si-a marit cota de popularitate prin retorica antiimigratie, scrie MEDIAFAX.

Soros, care s-a nascut in Ungaria si este unul dintre cei mai mari filantropi din estul Europei prin intermediul fundatiilor si universitatii sale, sprijina organizatiile care ofera asistenta juridica solicitantilor de azil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.