In total 38 de persoane erau date in continuare disparute joi, iar trei au murit, dupa ce o ambarcatiune de lemn la bordul careia se aflau s-a rasturnat miercuri, anunta autoritatile de pe Insula greaca Lesbos, relateaza AP in pagina electronica.

Un elicopter al Agentiei europene pentru protectia frontierelor externe Frontex s-a alaturat joi dimineata cautarilor pe care le efectuau vase apartinand Pazei de Coasta in largul partii de nord a insulei, la cateva ore dupa salvarea dramatica a 242 de persoane.

Cel putin 11 persoane - majoritatea copii - au murit in cinci incidente separate miercuri, in estul Marii Egee, in timp ce mii de persoane continua sa se indrepte catre insulele grecesti, dinspre Turcia, in ambarcatiuni fragile, in conditii de furtuna.

Lesbos se afla in prima linie a migratiei in Grecia. Peste 300.000 de persoane au sosit pe insula anul acesta - iar numarul sosirilor zilnice a urcat recent la o medie de 7.500 pe zi, scrie MEDIAFAX.

In scene dramatice, zeci de paramedici si voluntari au participat miercuri la eforturile de ajutorare a supravietuitorilor, invelindu-i in paturi si stabilind prioritatile in vederea transportului cu ambulanta. In total 18 copii au fost spitalizati, dintre care trei in stare grava, au anuntat autoritatile locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.