Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif urmeaza sa participe la negocierile internationale pe tema crizei din Siria care au loc la sfarsitul saptamanii la Viena, a anuntat miercuri un purtator de cuvant al Guvernului, relateaza BBC News online.

Va fi pentru prima data cand Iranul - un aliat al presedintelui sirian Bashar al-Assad - va participa la asemenea negocieri. Anterior, Statele Unite au anuntat ca o invitatie la reuniune a fost transmisa Iranului.

La negocieri mai urmeaza sa participe sefii diplomatiilor din Statele Unite, Rusia, Arabia Saudita si Turcia.

Oficiali din Egipt, Irak si Liban ar putea, de asemenea, sa fie implicati, potrivit unor surse diplomatice ruse. Anterior, Dmitri Peskov, un purtator de cuvant al Kremlinului, a indemnat, intr-o conferinta de presa, la o "extindere a dialogului" cu privire la Siria.

Iranul ar fi cheltuit miliarde de dolari, in ultimii patru ani, pentru a sprijini Guvernul al-Assad, furnizandu-i consilieri militari si subventii pentru armament, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.