Rusia a convocat atasati militari din state membre NATO pentru a solicita explicatii oficiale si probe care sa sustina acuzatiile referitoare la moartea unor civili in raiduri aeriene ruse efectuate in Siria.

"Am invitat atasati militari din SUA, Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Turcia si NATO pentru a le cere sa ofere dovezi clare in sprijinul unor declaratii sau pentru a le cere sa dezminta", a declarat Anatoli Antonov, adjunctul ministrului rus al Apararii.

"Am fost acuzati ca atacam opozitia moderata si ca ar fi murit civili in raiduri aeriene ruse care au vizat spitale, moschei si scoli din Siria", a adaugat Antonov intr-un comunicat postat de contul de Facebook al Ministerului rus al Apararii.

"Din nefericire, am auzit astfel de afirmatii din partea unor lideri politici si politicieni din tari occidentale", a subliniat oficialul rus, referindu-se la oficiali din Statele Unite, Marea Britanie si Franta.

Rusia a initiat pe 30 septembrie raiduri aeriene in Siria, pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad. Moscova sustine ca ataca exclusiv pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic.

Insa opozitia siriana sustinuta de Occident si Alianta Nord-Atlantica acuza Rusia ca bombardeaza pozitii insurgente, scrie MEDIAFAX.

Saptamana trecuta, organizatia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul in Marea Britanie, a acuzat ca cel putin 13 persoane au murit dupa ce un spital din nord-vestul Siriei a fost bombardat de aviatia militara rusa. Moscova a respins acuzatiile.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.