Criza imigratiei poate genera "miscari tectonice" in Uniunea Europeana, riscand sa distruga proiecte de succes precum Spatiul Schengen, a avertizat, in Parlamentul European, Donald Tusk, presedintele Consiliului European.

"Criza imigrantilor, cu care se confrunta Uniunea Europeana, probabil este cea mai mare provocare din ultimele decenii", a declarat Donald Tusk in fata eurodeputatilor, scrie MEDIAFAX.

"Actuala provocare are potentialul de a produce modificari in Uniunea Europeana pe care o cunoastem. Are potentialul de a distruge proiecte de succes precum libera circulatie in Spatiul Schengen", a adaugat Tusk.

"Si, ce este mai periculos, actuala criza are potentialul de a crea miscari tectonice in peisajul politic european. Iar aceste schimbari nu sunt spre bine. Traim in vremuri extraordinare, care necesita masuri extraordinare, sacrificii extraordinare si solidaritate extraordinara", a insistat Tusk, conform unui comunicat oficial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.