Procuratura Spaniei a cerut investigarea grupului german Volkswagen de catre Inalta Curte, in scandalul manipularii testelor de poluare ale automobilelor diesel, potrivit unui document obtinut de Reuters.

Procurorii sustin ca Volkswagen ar fi comis frauda, inclusiv prin faptul ca a beneficat in mod ilegal de subventii, si ca a afectat mediul prin poluarea provocata de masini. Reprezentantii VW au refuzat sa comenteze.

Daca Inalta Curte accepta cazul, acesta va fi incredintat unui magistrat investigator si ar putea dura luni si chiar ani pana la inceperea sau nu a procesului.

Cel mai mare producator de automobile din Europa a admis ca s-a folosit de softuri ilegale, instalate pe 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial, pentru reducerea nivelului emisiilor acestora in timpul testelor, scrie MEDIAFAX.

In Spania, aproape 700.000 de automobile, majoritatea marca Seat, ar fi fost dotate cu softul ilegal.
Procuratura spaniola cere Ministerului Industriei, care a fost in contact strans cu reprezentantii VW de la izbucnirea scandalului, la jumatatea lunii septembrie, sa ii puna la dispozitie toate informatiile obtinute pana in prezent.

Guvernul de la Madrid a anuntat ca va incerca sa recupereze toate subventiile acordate pentru achizitiile de automobile VW, dar ulterior si-a nuantat atitudinea, notand ca stimulentele acordate la achizitia de masini nepoluante nu sunt legate direct de tipurile de emisii aflate in investigatie si nu pot fi recuperate.

Ministerul Industriei a subliniat totusi ca o investitie a Volkswagen in Spania de 4,2 miliarde de euro va fi garantata, chiar daca grupul german analizeaza masuri de reducere masiva a costurilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.