Moscova analizeaza o propunere a secretarului de Stat american John Kerry in vederea unei reuniuni intre reprezentanti ai Rusiei, Arabiei Saudite, Turciei si Iordanului, potrivit agentiei rusesti Interfax, care citeaza o sursa din cadrul Ministerului rus de Externe, relateaza Reuters online.

"Studiem aceasta (propunere)", a declarat sursa citata.

Kerry a anuntat anterior, la Madrid, ca urmeaza sa organizeze saptamana aceasta o reuniune, in Europa, cu ministrii de Externe din Turcia, Arabia Saudita, Iordania si Rusia, in vederea explorarii unor optiuni cu privire la o tranzitie politica in Siria. "Voi reveni in cateva zile si ma voi intalni cu lideri din Rusia, Turcia, Arabia Saudita si Iordania pentru a gasi optiuni reale si tangibile care sa poata relansa procesul politic si ca conduca la o tranzitie politica in Siria", a declarat seful diplomatiei americane intr-o conferinta de presa la Madrid.

Kerry urmeaza sa se intoarca luni la Washington, pentru consultari cu Casa Alba, inainte sa revina in Europa.

El a mai anuntat ca urmeaza sa se intalneasca, la sfarsitul saptamanii, in Germania, cu premierul israelian Benjamin Netanyahu si, separat, cu presedintele palestinian Mahmoud Abbas si regele Abdullah al Iordaniei, cu care va discuta modalitati de a pune capat actualelor violente dintre israelieni si palestinieni, scrie MEDIAFAX.

Secretarul de Stat a subliniat ca este important ca liderii israelieni si palestinieni sa clarifice statutul complexului Moscheei Al-Aqsa de la Ierusalim si sa convina asupra unor masuri de calmare a tulburarilor in cadrul negocierilor de saptamana aceasta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.