Premierul Republicii Moldova, Valeriu Strelet, a initiat procedura pentru demiterea lui Viorel Chetraru, seful Centrului National moldovean Anticoruptie (CNA), informeaza site-ul de stiri Agora.md.

Strelet a anuntat ca a initiat demersurile la presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, scrie MEDIAFAX.

"Asa cum am anuntat anterior, vor mai continua o serie de actiuni in contextul unei guvernari eficiente in Republica Moldova. Azi am trimis un astfel de demers presedintelui. Acest demers este formulat in temeiul Articolul 8 al Legii cu privire la CNA si consta in initierea procedurii de demisie a directorului CNA. Este prerogativa premierului si ramane la discretia presedintelui. In capul listei de motive este invocat faptul ca, indiferent de statistica triumfalista prezentata de domnul Chetraru si de faptul ca ar fi existat anumite ingerinte, cu toate ca nu i-am dat niciodata indicatii, indicele de perceptie a coruptiei este in crestere", a declarat Strelet.

Seful Guvernului a precizat ca ca un element important vizeaza si dosarul Bancii de Economii. "Principalul invinuit continua sa se afle la libertate. Chiar daca acest invinuit a facut acest autodenunt. Reiesind din aceste considerente, am solicitat presedintelui sa initieze procedura de demitere a directorului CNA. Sper sa i se dea curs, in contextul in care in cadrul mesei rotunde de miercuri una din cerintele participantilor a fost demisia directorului CNA", a adaugat premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.