Un avion de tip Airbus 300 s-a prabusit la aterizare luni, in Somalia, dupa ce a ramas fara combustibil, in urma unor incercari de a ateriza pe aeroportul din Mogadishu, potrivit unor martori si unor oficiali, relateaza DPA in pagina electronica.

Unul dintre cei sapte pasageri de la bord a fost ranit, iar avionul a fost avariat, a declarat Ali Hussein, un ofiter de rang inalt din cadrul politiei.

Avionul, care sosea din Egipt, transporta alimente si alte furnituri destinate trupelor Uniunii Africane (UA) stationate in Somalia, a declarat un oficial din domeniul aviatiei sub protectia anonimatului. El a precizat ca avionul nu a putut sa aterizeze deoarece aeroportul era inchis pe timpul noptii, iar pista nu era bine iluminata. Autoritatile aviatice somaleze nu au fost informate despre sosirea avionului, a adaugat el.

Locuitori din Mogadishu s-au speriat din cauza zborului la joasa altitudine a avionului. Aeronava s-a indreptat ulterior catre regiunea Lower Shebelle, unde s-a prabusit la aterizare, la aproximativ 25 de kilometri sud de Mogadishu, a declarat un oficial sub protectia anonimatului.

Trupe UA pazeau zona, in timp ce elicoptere militare evacuau persoane de la locul prabusirii, au declarat Hussein si martori. UA a trimis peste 22.000 de militari in Somalia, pentru a ajuta Guvernul in lupta impotriva gruparii islamiste al-Shabaab, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.