Uniunea Europeana cere Rusiei sa inceteze "imediat" bombardamentele care vizeaza opozitia moderata din Siria, desi Moscova sustine ca ataca doar teroristi, conform unei declaratii a ministrilor de Externe ai statelor UE.

"Rusia trebuie sa inceteze imediat raidurile aeriene care vizeaza opozitia siriana", afirma, intr-un comunicat comun, ministrii de Externe ai statelor Uniunii Europene.

"Nu poate exista pace durabila in Siria cu actualii lideri. Regimul Bashar al-Assad are o responsabilitate mare pentru cei 250.000 de morti si pentru milioanele de persoane deplasate", subliniaza Uniunea Europeana, scrie MEDIAFAX.

"Actuala escaladare a conflictului risca sa prelungeasca criza, sa afecteze procesul politic, sa agraveze situatia umanitara si sa amplfice radicalizarea. Pe masura ce criza se intensifica, devine din ce in ce mai urgent sa gasim o solutie durabila la acest conflict", subliniaza Consiliului Uniunii Europene. Rusia a lansat la sfarsitul lunii septembrie raiduri aeriene in Siria, sustinand ca vizeaza membri ai retelei teroriste Stat Islamic. Occidentul acuza Moscova ca ataca pozitii militare ale opozitiei moderate siriene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.