Jihadistii sustin ca orice femeie capturata devine musulmana daca zece luptatori ai gruparii Stat Islamic o violeaza, a povestit o tanara care a fost sclava militantilor, fiind violata de 12 barbati, relateaza CNN.

Noor a devenit sclava dupa ce gruparea Stat Islamic a atacat satul sau din provincia irakiana Sinjar. Tanara in varsta de 22 de ani a declarat ca militantul care a capturat-o a violat-o, dar nu inainte de a incerca sa se justifice. "Mi-a aratat o scrisoare si a spus ca aceasta arata ca orice femeie capturata va deveni musulmana daca zece luptatori SI o violeaza. (Pe scrisoare) figura steagul Statului Islamic si o fotografie a (liderului gruparii) Abu Bakr al-Baghdadi", a povestit femeia. Dupa ce a violat-o, luptatorul a dat-o altor 11 prieteni, care de asemenea au agresat-o sexual.

Inainte ca gruparea SI sa atace Sinjar, casatoria in afara religiei yazidi era strict condamnata, iar cei acuzati de adulter, inclusiv victimele violului, puteau fi ucisi pentru dezonorarea familiei lor, scrie MEDIAFAX.

Dar acest lucru incepe sa se schimbe, a afirmat Baba Sheikh, liderul spiritual al credinciosilor yazidi, care isi doreste ca cei rapiti de SI sa se intoarca acasa. "Oricine se intoarce va fi primit cu caldura acasa", a subliniat el. Victimele "ar trebui sa tina capul sus. Nu au facut nimic rau si nu ar trebui sa-si faca griji".

Pe teritoriul controlat de gruparea Stat Islamic, femeile yazidi pot fi cumparate si vandute pe bani, in schimbul armelor sau chiar oferite cadou. Gruparea jihadista a facut din viol si sclavie parte din religia sa. "Luptatorii SI ne-au spus ca acesta este ordinul lui Abu Bakr al-Baghdadi si trebuie sa il execute", a explicat Noor.

In revista sa online in limba engleza, Dabiq, gruparea Stat Islamic isi justifica brutalitatea fata de credinciosii yazidi. "Aservirea familiilor necredinciosilor si transformarea femeilor lor in concubine este un aspect al sharia (legea islamica-n.r.) pe care, daca cineva il neaga sau il ironizeaza, ar nega sau ironiza versetele Coranului si invataturile profetului".

Dar teologii din lume sustin ca actiunile gruparii SI nu au nicio legatura cu islamul. "Oamenii din SI nu reprezinta islamul. De fapt, ei sunt anti-islam", afirma imamul Ajmal Masroor, din Londra. "Ei au deturnat islamul, l-au denigrat, l-au profanat", adauga el. "In islam, capturarea unor persoane, maltratarea lor, folosirea lor ca sclave sexuale, torturarea si uciderea lor este total interzisa".

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.