Turcia a exprimat rezerve in legatura cu promisiunea Uniunii Europene de a finanta gazduirea celor peste doua milioane de sirieni prezenti pe teritoriul turc, criticand procedurile lente pentru deblocarea fondurilor europene, informeaza site-ul agentiei AFP.

"Uniunea Europeana este supusa presiunilor din partea noastra. Noi indeplinim deja de patru ani conditiile prezentate in plan. Fondurile prevazute trebuie sporite", a declarat un oficial guvernamental turc, sub protectia anonimatului.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a prezentat luni presedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, un "proiect de plan de actiune" destinat limitarii numarului imigrantilor din Orientul Mijlociu care se indreapta spre Europa.

In schimbul a 1,1 miliarde de euro, UE cere Ankarei sa creeze centre de azil suplimentare si sa intensifice operatiunile la frontiere, scrie MEDIAFAX.

Potrivit estimarilor, aproximativ 2,5 milioane de persoane - 2,2 milioane de sirieni si 300.000 de irakieni - se afla in tabere din Turcia de patru ani. Guvernul de la Ankara sustine ca a cheltuit deja peste 6,5 miliarde de euro pentru acesti refugiati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.