Parlamentul grec a acordat votul de incredere, in noaptea de miercuri spre joi, noului Guvern condus de Alexis Tsipras, pentru a incepe implementarea masurilor dure de austeritate, relateaza publicatia Proto Thema, in editia electronica.

Parlamentul a votat, in jurul orei 2.00, Guvernul de coalitie dominat de partidul de stanga Syriza, al premierului Alexis Tsipras. Dintre cei 300 de parlamentari greci, 155 au votat in favoarea Guvernului, 144 impotriva si unul s-a abtinut.

Syriza a castigat prima data alegerile legislative din Grecia la 25 ianuarie, cu 36% din voturi, astfel ca Alexis Tsipras a devenit cel mai tanar premier grec. Dupa sapte luni de negocieri dure si dezbateri aprinse si un referendum in iulie la care milioane de greci au respins masurile de austeritate, Tsipras a fost nevoit sa-si incalce promisiunile electorale, iar o parte din parlamentarii partidului sau au format o noua formatiune, Unitatea Populara.

Reformele dure impuse de creditorii internationali au fost votate insa cu sprijinul opozitiei, dupa care Tsipras a convocat alegeri anticipate pentru 20 septembrie. Alegatorii au ales sa acorde a doua sansa partidului Syriza, in pofida masurilor de austeritate adoptate, scrie MEDIAFAX.

In urma votului de incredere al Parlamentului, Guvernul grec va trebui sa implementeze noi masuri de austeritate, prevazute in cel de-al treilea acord de finantare internationala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.