Fortele aeriene ruse au efectuat miercuri bombardamente intense in provincia siriana Hama si in zone invecinate din provincia Idlib, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Reuters in pagina electronica.

Raidurile de miercuri au vizat orasele Kafr Zita, Kafr Nabudah, al-Sayyad si satul al-Lataminah din provincia Hama, precum si orasele Khan Shaykhun si Alhbit din Idlib, a precizat OSDO.

Cea mai mare parte a provinciei Idlib este controlata de o alianta a insurgentilor, din care fac parte aripa siriana a retelei al-Qaida, Frontul al-Nusra, si alte grupari islamiste care au pus presiune pe armata siriana. In zona s-au inregistrat de asemenea bombardamente cu rachete sol-sol, a adaugat Observatorul, care monitorizeaza conflictul cu ajutorul surselor din teren.

Rusia, un aliat al presedintelui sirian Bashar al-Assad, a inceput o campanie aeriana in Siria saptamana trecuta, afirmand ca vizeaza militantii gruparii jihadiste Stat Islamic, scrie MEDIAFAX.

Dar luptatorii din teren si statele occidentale au avertizat ca operatiunea rusa se concentreaza pe gruparile rebele si are ca scop sa consolideze regimul lui Bashar al-Assad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.