Autoritatile americane au arestat patru elevi care intentionau sa comita un atac armat la liceul lor din comitatul Tuolomne, din statul California, si sa ucida cat mai multi oameni, relateaza Los Angeles Times in editia online.

Complotul a fost dejucat cu o zi inainte ca un student din Oregon sa-si ucida opt colegi si un profesor, dupa care s-a sinucis, scrie MEDIAFAX.

Elevii de la liceul Summerville Union aveau planuri detaliate, care "includeau numele viitoarelor victime, locul, metodele de punere in aplicare a planului", a declarat seriful din Tuolomne, Jim Mele.

Baietii au marturisit, potrivit serifului, citat de publicatia Modesto Bee. Trei dintre elevi au fost arestati miercuri si al patrulea vineri, fiind acuzati de conspiratie in vederea comiterii unui atac armat, a precizat un comunicat al biroului serifului. "Urma sa vina in campus si sa impuste mortal cat mai multe persoane", a declarat Mele pentru Modesto Bee.

Suspectii au fost auziti de alti elevi vorbind despre planurile lor. Ulterior, anchetatorii au descoperit dovezi conform carora suspectii intentionau sa actioneze in cursul unui eveniment care urma sa se desfasoare in curand in campus. Anchetatorii nu au descoperit arme, dar elevii intentionau sa le obtina, a relatat presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.