Decizia presedintelui rus, Vladimir Putin, de a interveni militar pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad este o "eroare teribila", crede premierul Marii Britanii, David Cameron, in timp ce Turcia a catalogat drept "inacceptabile" presupusele atacuri ruse contra rebelilor sustinuti de Occident.

"Rusia a intervenit in sprijinul macelarului Bashar al-Assad, ceea ce este o eroare teribila pentru Rusia si pentru intreaga lume", a declarat David Cameron, potrivit BBC, cu ocazia congresului anual al Partidului Conservator, desfasurat in Manchester.

"Interventia militara rusa va face regiunea mai instabila, va conduce la intensificarea radicalizarii si la amplificarea terorismului. As transmite Rusiei urmatorul mesaj: schimbati directia, alaturati-va noua in atacarea retelei teroriste Stat Islamic", a insistat premierul Marii Britanii.

Rusia sustine ca ataca pozitii teroriste in Siria, dar Cameron a exprimat dubii privind acest lucru. "Din ceea ce am vazut pana acum, majoritatea bombardamentelor ruse au vizat zone din Siria care nu sunt ocupate de reteaua terorista Stat Islamic, ci de opozanti ai regimului", a spus Cameron.

La randul sau, presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat Rusia ca risca izolarea pe plan international. "Interventia Rusiei in Siria este o mare eroare. Turcia este intristata si dezamagita de actiunile Rusiei", a spus Recep Tayyip Erdogan, care ofera sustinere fortelor opozitiei siriene in conflictul cu regimul de la Damasc, scrie MEDIAFAX.

Atacarea insurgentilor sustinuti de Occident este "inacceptabila", a spus Erdogan, conform site-ului ziarului The Washington Post.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.