O nava-cargo americana avand la bord 33 de persoane este disparuta de 48 de ore in Oceanul Atlantic, intr-o zona afectata de Uraganul Joaquin, informeaza CNN.

"Membrii echipajului au transmis ultima data ca au fost loviti de Uraganul Joaquin in apropierea Insulei Crooked, in Bahamas", a comunicat Paza de Coasta a Statelor Unite.

Nava El Faro, sub pavilion american, plecase din Portul Jacksonville (Florida) spre San Juan (Puerto Rico). La bordul cargobotului cu lungimea de 224 de metri erau 28 de cetateni americani si cinci polonezi. Ultima data, echipajul navei care transporta vehicule a semnalat ca erau conditii de furtuna si o mare agitata. In plus, nava plutea in deriva din cauza unor probleme la motor.

Autoritatile americane au trimis doua avioane C-130 pentru localizarea navei El Faro. "Pana in acest moment, incercarile de localizare si de restabilire a comunicatiilor cu nava El Faro au fost zadarnice", a comunicat sambata Paza de Coasta americana.

Nava a disparut intr-o zona afectata de Uraganul Joaquin, care a degajat rafale de vant de peste 200 de km/h in Arhipelagul Bahamas, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.