Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a indemnat statele europene sa intensifice masurile pentru protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, in contextul crizei imigratiei.

"Criza imigratiei testeaza perseverenta Uniunii Europene", a declarat Angela Merkel la Berlin, conform agentiei Reuters.

Europa trebuie sa contribuie la solutionarea actualei crize a migratiei din Orientul Mijlociu si din nordul Africii, a adaugat cancelarul Germaniei. "In plus, pentru Europa, acest lucru inseamna si protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, pentru ca imigratia sa se desfasoare in mod ordonat", a spus Merkel, criticata in ultimele luni pentru incurajarea extracomunitarilor sa vina in spatiul UE.

"In acelasi timp, este vorba si de asumarea unor responsabilitati mai mari de catre tarile de unde fug refugiatii si de catre cele in care sunt multi refugiati, precum Libanul, Iordania si Turcia"
, a adaugat cancelarul german.

Rata popularitatii cancelarului Germaniei s-a diminuat pe fondul crizei privind imigratia, fiind la cel mai scazut nivel din ultimii patru ani. Mai mult de jumatate dintre cetatenii germani (51%) au exprimat preocupare privind numarul extracomunitarilor care au solicitat azil in Germania. Peste 200.000 de imigranti au sosit in Germania in septembrie, iar cifra pe anul 2015 ar putea atinge 800.000, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.