Partidul Conservator, aflat la guvernare in Marea Britanie, a desemnat un deputat eurosceptic, Zac Goldsmith, drept candidat pentru functia de primar al Londrei, informeaza site-ul agentiei Reuters.

Zac Goldsmith se opune proiectului controversat al extinderii aeroportului Heathrow si are atitudini eurosceptice, putand deveni favorabil iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana. Deputatul a fost desemnat vineri candidat al Partidului Conservator pentru postul de primar al Londrei.

Actualul primar al Londrei, Boris Johnson, a decis sa nu mai candideze dupa finalul celui de-al doilea mandat, in mai 2016. Partidul Laburist l-a desemnat pe Sadiq Khan candidat pentru functia de primar al Londrei.

"Sub conducerea lui Boris Johnson, Londra este pe primul loc in lume la capitolul afaceri, tehnologie, media, arta si cultura, beneficiind de investitii fara precedent", a declarat Zac Goldsmith.

"Tocmai de aceea atat de multi oameni vor sa traiasca, sa munceasca, sa faca investitii aici, exercitand presiuni asupra orasului nostru", a subliniat Goldsmith.

Politicianul conservator a promis ca, daca va deveni primar, va incerca sa dezvolte infrastructura de transport din Londra si va aborda criza spatiilor locative, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.