Un meniu folosit in timpul ultimului pranz oficial care a fost servit pe Titanic, in urma cu peste un secol, a fost vandut cu 88.000 de dolari la o licitatie organizata pe internet, informeaza Reuters.

Documentul, care a fost recuperat din apele reci ale Atlanticului de Nord de un pasager de la clasa I, a fost vandut miercuri, unui colectionar privat. Pretul de vanzare s-a inscris in marja estimata de specialisti, au declarat reprezentantii casei Auctioneers Lion Heart Autographs, organizatoarea licitatiei.

Avand aplicate pe el o stampila oficiala cu data de 14 aprilie 1912 si logoul companiei White Star Line, meniul include friptura de vita, piure, cartofi prajiti, cartofi copti, preparate din peste, sunca, bezea de mere in aluat frantuzesc si opt sortimente de branzeturi. In lume mai exista doar alte doua sau trei meniuri folosite in timpul ultimului pranz oficial servit pe Titanic.

Potrivit casei Auctioneers Lion Heart Autographs, meniul a fost salvat de un pasager de la clasa I, Abraham Lincoln Salomon, si este semnat pe verso de Isaac Gerald Frauenthal, un pasager originar din New York, care luase pranzul cu Salomon in acea zi, scrie MEDIAFAX.

Abraham Salomon a fost unul dintre pasagerii de pe Titanic care au fost salvati din acel naufragiu si s-au aflat la bordul "Lifeboat No. 1" ("Barca de salvare Nr. 1").

Supranumita "Barca banilor", Lifeboat No.1 a devenit un subiect controversat in presa internationala, prin prisma acuzatiilor aduse pasagerilor bogati, care ar fi mituit membri ai echipajului, cerandu-le sa vasleasca si sa se indeparteze cat mai repede de nava care se scufunda.

Meniul vandut miercuri a fost pus in vanzare de o persoana care a primit documentul de la un descendent al unuia dintre supravietuitorii aflati pe "Lifeboat No. 1".

Transatlanticul Titanic s-a scufundat in timpul calatoriei sale inaugurale, in noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, dupa ce s-a ciocnit de un aisberg in nordul Oceanului Atlantic, in timpul calatoriei sale inaugurale, de la Southampton (Marea Britanie) la New York (Statele Unite). Proprietate a companiei White Star Line, Titanicul era cel mai mare pachebot din epoca sa. Construit in santierele navale din Belfast, Titanicul s-a scufundat in decurs de trei ore, facand circa 1.500 de victime, dintre cei aproximativ 2.200 de pasageri. Epava sa se afla pe fundul oceanului, la o adancime de 3.800 de metri.

Citeste si:
Cum organizezi o nuntă la conac: 5 sfaturi utile
Cum organizezi o nuntă la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.