Unsprezece persoane, inclusiv sase militari americani, au murit vineri dimineata, dupa ce un avion american militar de transport, de tip C-130, s-a prabusit in Afganistan, relateaza AP in pagina electronica.

Avionul s-a prabusit pe aerodromul de la Jalalabad, in estul Afganistanului, la miezul noptii de joi spre vineri. Un purtator de cuvant al celei de-a 455-a Escadre expeditionare de la aerodromul din Bagram a declarat ca sase militari, inclusiv membrii echipajului avionului, au murit, dar si cinci pasageri civili, scrie MEDIAFAX.

Celelalte cinci victime sunt contractori civili ai fortei internationale conduse de catre americani, potrivit Reuters.

Armata americana a anuntat o ancheta cu privire la cauzele prabusirii. Un oficial american a declarat sub protectia anonimatului, deoarece nu era autorizat sa vorbeasca despre incident, ca nu exista indicii cu privire la tiruri inamice.

In 2011, talibanii au doborat un elicopet militar american de tip Chinook, omorand cele 38 de persoane de la bord. Aproximativ 1.000 de membri ai fortelor coalitiei se afla in estul Afganistanului, inclusiv din Statele Unite si Polonia, dar si aproximativ 4.000 de militari afgani, potrivit NATO.

In prezent, in Afganistan se afla aproximativ 9.800 de militari americani. Numarul acestora urmeaza sa scada usor pana la sfarsitul anului.

Prabusirea a avut loc la doar cateva ore dupa ce trupele afgane au cucerit, joi, centrul orasului Kunduz (nord), in urma unor confruntari aprige cu militanti talibani, la trei zile dupa ce au pierdut capitala provinciala. Talibanii lupta sa revina la putere din 2001, cand au fost inlaturati de o coalitie condusa de americani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.