Partidul Social-Democrat german propune traducerea in limba araba a unor sectiuni importante ale Constitutiei Germaniei, pentru a fi distribuite zecilor de mii de extracomunitari din Orientul Mijlociu si din Africa ajunsi pe teritoriul german, informeaza site-ul agentiei DPA.

Obiectivul initiativei este prezentarea valorilor germane sirienilor care fug de razboiul civil din tara lor, explica Partidul Social-Democrat (SPD), membru al coalitiei guvernamentale conduse de cancelarul Angela Merkel.

"Intentionam sa le oferim pliante refugiatilor din centrele de cazare", a declarat Thomas Oppermann, liderul grupului social-democrat din Bundestag.

Traducerea in limba araba si distribuirea primelor 20 de articole ale Constitutiei au rolul de a le prezenta imigrantilor valori precum libertatea de exprimare, egalitatea de drepturi si libertatea religioasa, subliniaza Oppermann, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.