Cel mai batran refugiat din Germania are 110 ani, este surd si orb si a ajuns marti in Bavaria, dupa ce a fugit din Afganistan, relateaza cotidianul Le Figaro in editia electronica de miercuri.
Politia germana a confirmat miercuri informatiile prezentate de postul de radio Bayerische Rundfunk, potrivit carora o familie de patru generatii a sosit la Passau. Autoritatile germane nu au mentionat insa varsta exacta a barbatului, scrie MEDIAFAX.

Potrivit postului de radio, barbatul in varsta de 110 ani, surd si orb, ar fi traversat miile de kilometri care separa Afganistanul de Germania impreuna cu fiica sa, care are 60 de ani, si alti noua membri ai familiei. Barbatii l-au carat pe batran o parte din drum, a precizat agentia de presa DPA. Calatoria a durat in total o luna.

Familia a decis sa paraseasca provincia afgana Baghlan dupa moartea a trei dintre fiii batranului, asasinati de talibani.

Germania se confrunta cu un numar mare de refugiati, ministrul de Interne, Thomas de Maiziere, evocand un "record pentru luna septembrie". In ultimele zile, "8.000, 9.000, 10.000 de refugiati au sosit zilnic", a precizat el. Situatia la Passau si Rosenheim, doua puncte de intrare in Bavaria, a devenit "dramatica", potrivit Guvernului regional. In septembrie, 169.400 de refugiati au sosit in landul Bavaria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.