Natiunile Unite au impus sanctiuni pentru patru islamisti britanici acuzati de participare la activitatile din Siria ale retelei teroriste Stat Islamic, anunta Guvernul de la Londra, potrivit site-ului agentiei Reuters.

Cei patru britanici - doi barbati si doua femei - au primit interdictii de calatorie si vor avea activele blocate, masurile avand rolul de a descuraja alti islamisti sa se alature teroristilor sunniti din Siria si Irak, scrie MEDIAFAX.

"Vom face tot posibilul pentru a opri cetateni britanici sa se alature organizatiei teroriste Stat Islamic", a declarat un purtator de cuvant al premierului David Cameron.

"Aceste sanctiuni sunt un instrument puternic; blocarea activelor si impunerea interdictiilor de calatorie la nivel global transmit un semnal clar pentru descurajare", a subliniat oficialul britanic.

Cei patru islamisti sunt Asqa Mahmood (21 de ani), Sally Anne Jones (46 de ani), Abu-Said al-Britani (alias Omar Hussain, 28 de ani) si Nasser Muthana (21 de ani).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.