Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM) a anuntat marti ca un numar-record de imigranti au sosit in Europa traversand Marea Mediterana anul acesta, relateaza Associated Press in pagina electronica.

Potrivit OIM, pana marti, 522.124 de persoane au calatorit pe mare pentru a ajunge in Europa anul acesta. Aproximativ 388.000 au intrat pe continent prin Grecia, iar peste 175.000 din totalul de imigranti au venit din Siria, tara afectata de razboi care a devenit astfel cea mai mare sursa de refugiati.

OIM a estimat ca 2.892 de imigranti au murit incercand sa ajunga in Europa, majoritatea fiind persoane care incercau sa ajunga in Italia prin Africa de Nord. Acest val de imigranti exercita presiune asupra Uniunii Europene, determinand mai multe state sa-si inchida granitele.

Fluxul de imigranti de anul acesta a depasit cu mult recordul anterior, de anul trecut, cand 219.000 de persoane au ajuns in Europa, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.