O persoana a fost arestata marti, dupa ce un ofiter de politie a fost injunghiat la cel mai mare centru de solicitanti de azil din Danemarca, fiind grav ranit, relateaza site-ul TheLocal.dk.

Ofiterul din cadrul Politiei daneze se afla in stare stabila, dupa ce a fost injunghiat de mai multe ori in abdomen, marti dimineata, la centrul de azil Sandholm. In urma investigatiilor, politia a anuntat ca o persoana a fost arestata, fara a oferi alte detalii.

Politistii nu au precizat daca atacatorul este un solicitant de azil. "Investigam acum pentru a afla, dar nu stim inca", a declarat pentru AFP Henrik Suhr, un purtator de cuvant al politiei. "Credem ca este un singur (atacator), dar nu putem exclude mai multi", a adaugat el.

Politia nu a mentionat un eventual motiv pentru injunghierea ofiterului. "Lucram intens pentru a stabili circumstantele, dar acum este putin dificil, deoarece principalul nostru martor este intins pe masa de operatie", a declarat Suhr pentru TV2 News.

Politia a instituit un perimetru de securitate in jurul fostei cazarmi militare unde se afla acum Centrul Sandholm, cea mai mare institutie pentru solicitanti de azil din Danemarca, care gazduieste in prezent aproximativ 600 de persoane, scrie MEDIAFAX.

La acest centru, situat la circa 20 de kilometri nord-vest de Copenhaga, locuiesc atat refugiati nou-sositi, cat si cei ale caror cereri au fost respinse si trebuie sa paraseasca tara. Aproximativ 17.700 de imigranti au intrat in Danemarca incepand din 6 septembrie, potrivit politiei, dar majoritatea si-au continuat drumul spre Suedia. In ultimele trei saptamani, circa 100 de persoane pe zi au depus cereri de azil, a precizat Serviciul danez pentru imigratie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.