Presedintele Frantei, Francois Hollande, a exclus posibilitatea participarii omologului sau sirian, Bashar al-Assad, la procesul de solutionare pe cale pasnica a conflictului din Siria, catalogandu-l drept "calau" pe liderul de la Damasc.

"In Siria, nu putem face astfel incat victimele sa coopereze cu un calau", a declarat Francois Hollande, excluzand participarea presedintelui Bashar al-Assad la procesul de gasire a unei solutii politice la conflict.

"Bashar al-Assad este responsabil de haosul din Siria; asistam la o tragedie cauzata de alianta terorismului si de dictatura", a spus Hollande.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.