Cinci copii au fost raniti luni, cand o bomba a explodat pe o strada din orasul turc Diyarbakir, unde au avut loc confruntari violente in ultimele saptamani, au declarat oficiali medicali, citati de Reuters in pagina electronica.

O alta explozie, produsa in orasul Tatvan, a ranit cinci soldati care se aflau intr-un autovehicul, au declarat surse din domeniul securitatii. Copiii au fost raniti in cartierul istoric Sur din Diyarbakir, scena unor confruntari recente intre fortele de securitate si militantii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Diyarbakir este cel mai mare oras din sud-estul Turciei, regiune unde traiesc majoritatea celor 15 milioane de kurzi din tara. Autoritatile au impus restrictii de circulatie in Sur, un cartier cu stradute inguste pe unde nu pot circula vehiculele. In cartier se afla biserici istorice, moschei si o fortareata din epoca romana.

Cele mai intense lupte dupa cele din anii '90 au izbucnit regiunea sud-estica a Turciei in iulie, cand Ankara a lansat raiduri aeriene impotriva PKK in Turcia si Irak. Peste 100 de membri ai personalului de securitate si sute de militanti au fost ucisi, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.