Aproximativ 20.000 de persoane au manifestat in capitala Belgiei duminica, in sprijinul refugiatilor, cerand ca acestia sa fie primiti si tratati in mod adecvat.

Organizatorii mitingului, un grup de organizatii locale si internationale pentru drepturile omului, au afirmat ca s-au strans "20.000 de persoane la Bruxelles pentru a le ura bun venit refugiatilor".

"In spatele nostru se afla toti cetatenii europeni care depun eforturi pentru a-i ajuta pe refugiati", a declarat Elodie Francart, din cadrul Platformei Cetatenilor, potrivit agentiei de presa Belga. Manifestantii au purtat bannere pe care scria "Bun venit refugiatilor", iar multi dintre ei au postat pe Twitter mesaje de sprijin si incurajare, scrie MEDIAFAX.

Politia a estimat ca 15.000 de persoane au participat, reunindu-se in apropierea Garii de Nord, langa "Biroul Strainilor", unde imigrantii trebuie sa depuna documentele si cererile de azil. Intr-un parc din apropiere, localnicii au construit o tabara de corturi in ultimele saptamani, pentru a oferi alimente, haine si adapost imigrantilor care fug din calea conflictelor din Irak, Siria, Somalia, Eritreea si Afganistan. Belgia are o importanta comunitate de imigranti, iar cei sositi recent au fost tolerati, insa Guvernul de centru-dreapta a fost criticat pentru ca nu depune suficiente eforturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.