Presa internationala prezinta o imagine unilaterala a evenimentelor din Ungaria si a masurilor luate in contextul crizei migratiei, a declarat vineri dimineata, intr-un interviu acordat BBC, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

Szijjarto a spus ca imigrantii au aruncat pietre si bucati de beton timp de mai multe ore in directia politistilor ungari, cauzandu-le rani, inainte ca tunuri cu apa si gaze lacrimogene sa fie folosite pentru a-i opri, saptamana trecuta, la Roszke, la punctul de trecere a frontierei cu Serbia.

Acesta a spus ca este incorect faptul ca presa a relatat doar cum politia ungara folosea gaze lacrimogene, fara sa arate si motivul pentru care facea acest lucru. Se simte clar ca se desfasoara o campanie media internationala impotriva Ungariei, a adaugat el.

Facand referire la comentariile recente ale cancelarului austriac, Werner Faymann, care a condamnat faptul ca Ungaria i-a imbarcat pe refugiati in trenuri si i-a transportat intr-o locatie diferita fata de cea la care se asteptau, Szijjarto spus ca afirmatiile facute de Faymann sunt nedrepte, intrucat oamenii au ocupat cea mai aglomerata statie de tren din Budapesta si zone publice, in loc sa mearga la centrele de primire a imigrantilor, unde ar fi primit hrana si ar fi beneficiat de servicii medicale. Drept raspuns la criticile privind modul in care Ungaria a procesat cererile de azil depuse de persoane care sosesc din directia Serbiei, Szijjarto a spus ca Serbia este o tara sigura, unde nu este in pericol viata nimanui. El a respins interpretarea politicii Guvernului ungar, potrivit careia doar refugiatii crestini sunt bineveniti, in timp ce musulmanii sunt vazuti ca o amenintare. "Nu, nu este adevarat. Pur si simplu nu este adevarat. Daca cineva este refugiat, ii oferim adapost, asta am facut pana acum", a spus el, adaugand ca deciziile sunt luate pe baza faptelor mai degraba decat pe baza emotiilor.

"Ungaria nu poate accepta imigranti economici", a mai spus Szijjarto.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.