Doua autobuze, dintre unul un vehicul amfibie pentru turisti, au intrat in coliziune joi, pe Podul Aurra din Seattle, in statul Washington, un accident soldat cu patru morti si numeroase persoane ranite grav, in mare parte studenti, relateaza BBC News in pagina electronica.

Potrivit unor inregistrari video, un autobuz-amfibie pentru turisti "Ride the Ducks" a intrat lateral intr-un autobuz pe pod. Cele patru victime sunt studenti straini de la North Seattle College.
Primarul orasului Seattle Mayor Ed Murray a deplans o "tragedie teribila". Coliziunea a vut loc la ora locala 11.00 (21.00, ora Romaniei). Alte doua vehicule mici au fost, de asemenea, implicate in accident.

Cele mai multe victime s-au inregistrat la bordul autobuzului de linie.

"Astazi (joi), comunitatea de la North Seattle College a aflat vestea devastatoare cu privire la moartea celor patru studenti ai nostri intr-un accident rutier pe Podul Aurora", a anuntat scoala intr-un comunicat.

"In plus, mai multi studenti se afla in continuare in stare grava, iar alti studenti si un angajat de la North au fost raniti grav", adauga institutia. North Seattle College nu precizeaza din ce tari provin cei patru morti, dar a anunta ca "oficiali guvernamentali lucreaza la contactarea rudelor". Un martor a declarat pentru un post de stiri ca vehiculul amfibie a semnalizat catre stanga, dupa care s-a inclinat, iar roata din fata-stanga s-a desprins. Autobuzul a lovit un vehicul, dupa care a intrat in coliziune cu celalalt autobuz, care circula in directia opusa.

Patruzeci si patru de persoane au fost conduse la spital, inclusiv 12 ranite grav, potrivit unor oficiali de la Departamentul Pompierilor. Vehicule "Ride the Ducks", care pot circula pe strada si pluti pe apa, au fost implicate in multiple accidente soldate cu victime. Doua persoane au murit dupa ce un astfel de autobuz-amfibie a intrat in coliziune cu o barja la Philadelphia, in Pennsylvania, in 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.