Croatia a trimis 22 de autocare cu imigranti extracomunitari la frontiera cu Ungaria, unde sunt 200 de politisti si militari ungari, Guvernul de la Zagreb argumentand ca nu mai poate primi extracomunitari, informeaza ziarul Le Figaro.
Cele 22 de autocare, in care sunt cate 60 de imigranti, nu pot intra in Ungaria, pentru ca politia ungara a inchis punctele de frontiera.

In acest context, Guvernul Ungariei a anuntat ca va oferi consultanta Croatiei in gestionarea crizei imigrantilor, fara insa a primi imigranti. Ungaria a inceput construirea unui gard metalic pe segmente ale frontierei cu Croatia. Aproximativ 14.000 de imigranti au sosit in Croatia in ultimele trei zile, in conditiile in care imigrantii cauta o noua ruta pentru a ajunge in tari membre ale UE dupa ce Ungaria si-a inchis frontierele, autoritatile croate fiind depasite de situatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.