Sute de imigranti, in principal sirieni, blocati la frontiera dintre Turcia si Grecia au intrat in greva foamei, refuzand alimentele furnizate de organizatii umanitare, afirma surse citate de site-ul Today's Zaman.

Imigrantii blocati in provincia Edirne, in apropierea frontierei Turciei cu Grecia, au decis sa intre in greva foamei pana cand li se va permite plecarea intr-un stat al Uniunii Europene.

Potrivit autoritatilor turce, cei aproximativ 1.700 de imigranti au la dispozitie trei zile pentru a renunta la proteste si a parasi zona. Refugiatii spera ca li se va permite intrarea pe cale terestra in Grecia sau in Bulgaria, pentru a evita periculoasele deplasari pe mare, scrie MEDIAFAX.

"Nu plecam inapoi. Fie murim aici, fie intram in Grecia", a declarat un refugiat, Ahmed El Latif.

Desi guvernatorul provinciei Edirne, Dursun Ali Sahin, le-a cerut imigrantilor sa paraseasca zona in trei zile, Muhammed Murtaza Yetis, consilier al premierului Ahmet Davutoğlu, a declarat ca refugiatii pot ramane pe termen nelimitat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.