Uniunea Europeana ar trebui sa constituie fara intarziere o forta europeana capabila sa protejeze frontierele Greciei si sa ofere finantare pentru taberele de refugiati din Orientul Mijlociu, a declarat joi ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, citat de agentia de presa MTI.

Ungaria este dispusa sa contribuie cu ofiteri de politie, soldati si bani la forta comuna a UE, a declarat Szijjarto intr-o conferinta de presa, in urma unor discutii cu comisarul european pentru migratie, afaceri interne si cetatenie, Dimitris Avramopoulos.

Este de asemenea in interesul imigrantilor care fug din zone de razboi sa poata astepta incheierea conflictului in apropiere de tara natala. In consecinta, UE ar trebui sa inceapa sa finanteze taberele de refugiati din Turcia, Iordania si Liban, si sa construiasca unele noi acolo, daca este necesar, a spus Szijjarto.

Cotele ar trebui aplicate in aceste cazuri, pentru ca aici isi au sensul, a adaugat el.

Avramopoulos a cerut Ungariei sa continue cooperarea cu UE pentru gasirea unei solutii comune si durabile privind criza migratiei, care nu este de asteptat sa fie rezolvata atat de curand. Comisarul a reafirmat ca "Ungaria nu este singura". El a adaugat, totusi, ca fiecare stat european trece prin momente dificile, in timp ce deplasarea problemei de la o tara la alta nu poate reprezenta o solutie.

Avramopoulos a spus ca autoritatile de la Bruxelles nu sunt intotdeauna de acord cu masurile luate de Ungaria in contextul acestei crize, scrie MEDIAFAX. De exemplu, "zidurile" construite de-a lungul granitelor sunt vazute doar ca o solutie temporara, din moment ce acestea nu fac decat sa abata fluxul de imigranti spre alte directii. "Nu exista niciun zid pe care nu l-ai urca, nucio mare pe care nu ai traversa-o daca ai fugi de violenta si teroare", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.