Dimitris Avromopoulos, comisarul Uniunii Europene pentru Migratie, a criticat masurile luate de Ungaria impotriva imigrantilor, explicand ca este vorba in principal de refugiati care au nevoie de ajutor si ca barierele metalice sunt solutii temporare care creeaza doar tensiuni.

"Cei mai multi imigranti veniti in Europa sunt refugiati care au nevoie de ajutor", a declarat Dimitris Avromopoulos, potrivit Reuters, intr-o conferinta de presa comuna cu ministrii de Externe si de Interne ai Ungariei.

"Nu exista niciun zid pe care sa nu il poti sari, nicio mare pe care sa nu o poti traversa atunci cand fugi de violente si de teroare", a spus Avromopoulos.
"Barierele de genul celor construite de Ungaria sunt doar solutii temporare care i-au facut pe imigranti si refugiati sa isi schimbe parcursul si au generat tensiuni", a apreciat comisarul UE pentru Migratie.

Ungaria a starnit critici vehemente prin construirea unui gard metalic de-a lungul intregii frontiere cu Serbia. Guvernul de dreapta de la Budapesta si-a atras critici noi dupa ce a evocat intentia de a construi bariere similare pe segmente ale frontierelor cu Romania si Croatia, scrie MEDIAFAX.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a respins criticile oficialilor din cadrul ONU si Uniunii Europene, argumentand ca imigrantii sunt violenti. "Este bizar si socant cum unii membri de pe scena politica internationala au interpretat evenimentele petrecute miercuri. Vor fi responsabili daca incidentele se vor repeta", a spus Szijjarto, referindu-se la violentele petrecute la frontiera dintre Ungaria si Serbia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.