Coalitia Democrata, aflata in opozitie in Ungaria, a denuntat planul Guvernului de la Budapesta de a construi gard metalic pe un segment al frontierei cu Romania, argumentand ca va fi restrictionata deplasarea etnicilor maghiari.

Formatiunea condusa de fostul premier Ferenc Gyurcsany a comunicat ca se opune initiativei Guvernului de dreapta condus de Viktor Orban, liderul partidului Fidesz. "Premierului Viktor Orban nu ii pasa de maghiarii din Transilvania, daca acestia pot mentine legaturi cu Ungaria", a acuzat deputatul Szabolcs Kerek-Barczy, scrie MEDIAFAX.

"Partidul Fidesz se foloseste de etnicii maghiari doar pentru a obtine capital politic", a adaugat Kerek-Barczy. Ungaria a decis pregatirea de planuri pentru construirea unui gard metalic pe un segment al frontierei cu Romania, in contextul in care imigrantii s-ar putea infiltra pe la capatul barierei construite la granita ungaro-sarba, a anuntat marti ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.