Statele Unite, care sunt supuse presiunilor pentru a depune mai multe eforturi in vederea gestionarii crizei refugiatilor, au facut apel la Europa sa coopereze pentru a ajunge la o solutie, relateaza agentia DPA in pagina electronica.

"Va fi nevoie de cooperare cu toate statele europene si Statele Unite si comunitatea internationala pentru a ne asigura ca toata lumea este in siguranta, ca toti sunt tratati cu omenie si de asemenea trebuie sa ne confruntam cu sursa problemei, respectiv criza in desfasurare in Siria", a declarat presedintele american, Barack Obama, in urma discutiilor avute cu regele Felipe al VI-lea al Spaniei.

Obama a subliniat de asemenea ca Statele Unite vor accepta mai multi imigranti sirieni, dupa ce saptamana trecuta a anuntat ca cel putin 10.000 de sirieni vor fi primiti pe teritoriul american incepand de luna viitoare, scrie MEDIAFAX.

Secretarul de Stat american, John Kerry, va calatori la Londra la sfarsitul saptamanii, pentru a discuta despre criza refugiatilor si conflictul din Siria cu ministrul britanic de Externe, Philip Hammond.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.