Purtatorul de cuvant al Guvernului ungar, Zoltan Kovacs, a avertizat ca esecul Uniunii Europene de a consolida masurile pentru protejarea frontierelor proprii ar putea pune in pericol libertatea cetatenilor ei, informeaza agentia de presa ungara MTI.

Kovacs a declarat, luni, la postul public de radio din Ungaria ca reintroducerea controalelor la frontiere este o masura necesara pentru a diferentia refugiatii de imigrantii economici.

Ca reactie la criticile adresate politiei ungare referitoare la modalitatile de abordare a crizei imigrantilor, Kovacs a condamnat reactiile politiei, denuntand eforturile lor ca fiind "inacceptabile si neadecvate", dar a insistat asupra faptului ca politia ungara a dus "o lupta eroica" in ultimele noua luni, scrie MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al Guvernului ungar a precizat ca este evident ca sistemul Schengen nu poate fi protejat din interior si ca statele de la periferia acestei zone "au nevoie de tot ajutorul pe care il pot primi" pentru a proteja frontierele spatiului respectiv.

El a subliniat ca intarirea frontierelor este "forma potrivita de solidaritate" si nu propunerea "inutila si nerealizabila" a Comisiei Europene privitoare la sistemul de repartizare a refugiatilor in baza unor cote prestabilite.

Kovacs a mai spus ca este greu de prevazut ce se va intampla dupa ce controalele stricte de la frontiera vor fi introduse, adaugand ca vor urma, cu siguranta, "presiuni" si "tensiuni", dar ca aceasta criza poate fi gestionata doar prin "reintroducerea ordinii".

Vineri, premierul Ungariei, Viktor Orban, a anuntat ca, incepand din 15 septembrie, autoritatile ungare nu vor mai tolera trecerea ilegala a frontierelor. Potrivit lui Janos Lazar, seful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, tot in data de 15 septembrie constructia gardului metalic la frontiera Ungariei cu Serbia va fi finalizata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.