Insurgenti talibani au luat luni dimineata cu asalt o inchisoare din orasul Ghazni, in centrul Afganistanului, au omorat politisti si au eliberat sute de detinuti, a anuntat politia, relateaza Reuters in pagina electronica.

Un reporter Reuters aflat la fata locului afirma ca a vazut cadavrele a doi barbati, aparent atacatori sinucigasi, si o masina distrusa intr-o explozie, care ar fi fost folosita pentru spargerea intrarii principale in inchisoare. Se pare ca aproape toti detinutii au evadat, potrivit aceleiasi surse.

Potrivit unui purtator de cuvant al talibanilor, Zabihullah Mujahid, un barbat inarmat si trei kamikaze au atacat inchisoarea luni, la ora locala 2.00 (1.00, ora Romaniei) si au eliberat 400 de detinuti. Cei trei atacatori sinucigasi au fost ucisi, a adaugat el. "Patruzeci de membri ai fortelor de securitate afgane si gardieni au fost ucisi in atac, iar oficiali mujahedini militari importanti au fost eliberati", a declarat Zabihullah Mujahid.

Talibanii adesea exagereaza, in comunicatele lor de presa, bilanturile atacurilor pe care le comit asupra unor tinte guvernamentale si straine.

Mohammed Ali Ahmadi, viceguvernatorul Ghazni, a declarat ca 352 de detinuti au evadat, inclusiv aproximativ 150 de talibani. El a precizat ca sapte talibani si patru membri ai fortelor afgane de securitate au fost ucisi in atacul de la Ghazni, situat la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de capitala Kabul.

Oficiali din domeniul securitatii nu au confirmat cati detinuti au evadat si nici bilantul victimelor. Un oficial din domeniul securitatii a declarat ca atacatorii purtau uniforme ale fortelor afgane de securitate.

Talibanii lupta sa rastoarne Guvernul sustinut de catre straini al presedintelui Ashraf Ghani, sa respinga fortele straine din Afganistan si sa impuna o interpretare stricta a legii islamice (sharia), scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.