Horst Seehofer, premierul landului german Bavaria si liderul Uniunii Crestin-Sociale (CSU), s-a distantat de pozitia in materie de imigratie a aliatei sale, cancelarul Angela Merkel, considerand o "eroare" primirea unui volum mare de refugiati si cerand sa discute cu premierul Ungariei, Viktor Orban

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a estimat ca sambata si duminica in Germania ar putea ajunge 40.000 de refugiati, in contextul flexibilitatii afisate de cancelarul Angela Merkel, liderul Uniunii Crestin-Democrate. In contextul in care numarul total al extracomunitarilor veniti in Germania ar putea atinge 800.000 pana la sfarsitul anului, ministrul german al Apararii, Ursula von der Leyen, a ordonat mobilizarea initiala a 4.000 de militari, scrie MEDIAFAX.

Pe fondul disensiunilor, Horst Seehofer, premierul landului german Bavaria si liderul Uniunii Crestin-Sociale (CSU), s-a distantat de politicile Angelei Merkel. "Decizia primirii refugiatilor ajunsi in Ungaria este o eroare care ne va ocupa mult timp", a declarat Horst Seehofer intr-un interviu acordat Der Spiegel.

"Nu vad sa se intrevada nicio solutie de oprire a valului de imigranti", a spus Seehofer.

Premierul landului Bavaria a anuntat ca vrea sa aiba o intrevedere cu premierul de dreapta al Ungariei, Viktor Orban, un critic vehement al politicilor Germaniei in materie de imigratie. "Vreau sa am o intrevedere cu domnul Orban pentru gasirea unei solutii", a spus Seehofer.

La randul sau, Hans-Peter Friedrich, unul dintre liderii CSU si fost ministru de Interne in Guvernul Angelei Merkel, a apreciat ca primirea unui numar atat de mare de refugiati reprezinta "o eroare de discernamant fara precedent". "Printre refugiati se pot infiltra teroristi", a avertizat Friedrich.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.