Cel putin 107 persoane au murit, iar alte 238 au fost ranite dupa prabusirea macaralei prin acoperisul Marii Moschei de la Mecca, conform bilantului anuntat sambata de autoritatile saudite.

[Update]

Accidentul s-a produs vineri seara, cand o macara, probabil dezechilibrata de rafalele puternice de vant, s-a prabusit pe partea estica a acoperisului Marii Moschei de la Mecca.

Marea Moschee (Masjid al-Haram) era plina in momentul producerii accidentului, in contextul in care zeci de mii de musulmani din intreaga lume se afla la Mecca inaintea pelerinajului anual programat la sfarsitul lunii septembrie.

Imaginile surprind sute de persoane pline de sange si zeci de cadavre.


Cel putin 65 de oameni au murit dupa prabusirea unei macarale la principala moschee din orasul saudit Mecca, anunta autoritatile locale, citate de BBC News online. Alti aproximativ 80 de oameni au fost raniti in incident, potrivit Serviciului saudit pentru protectia civila.

Macaraua, folosita pentru pregatirea pelerinajului anual de la Mecca, programat la sfarsitul lunii septembrie, s-a prabusit probabil din cauza vantului puternic. Incidentul a avut loc in fata Marii Moschei din Mecca.

Sute de mii de musulmani sunt asteptati sa participe, la sfarsitul lunii septembrie, la pelerinajul de la Mecca, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.