Peste 150.000 de persoane au primit ordin de evacuare in estul Japoniei din cauza unor inundatii si alunecari de teren, care au provocat disparitia unei persoane, a informat media locala, citata de agentia DPA in pagina electronica.

Un barbat se afla in stare critica dupa ce a cazut intr-un sant in orasul Nikko, situat la 140 de kilometri nord de capitala Tokyo, a transmis radioteleviziunea NHK. Cantitatea totala de precipitatii a depasit 400 de litri pe metrul patrat in oras incepand de luni, un nivel la care nu s-a mai ajuns timp de decenii, a transmis Agentia de Meterorologie a Japoniei.

O femeie a disparut dupa ce o ploaie torentiala a declansat alunecari de teren in orasul Kanuma, situat la 100 de kilometri nord de orasul Tokyo, a mai transmis NHK.

Regiunea "se confrunta cu un pericol iminent", a declarat joi dimineata Takuya Deshimaru, un reprezentant al Agentiei de Meteorologie, facand referire la prefecturile Ibaraki si Tochigi. Imagini difuzate la televizor au aratat cum un pod a fost luat de apele unui rau revarsat in orasul de nord-est Minami Aizu, iar unele case au fost distruse in orasul Kanuma, scrie MEDIAFAX.

Agentia a emis avertizari meteorologice privind viitoare alunecari de teren si revarsarea raurilor in estul si nord-estul Japoniei, cu ploi abundente in regiune chiar si dupa ce activitatea taifunului Etau a scazut la nivel de depresiune extratropicala miercuri seara. Cel de-al 18-lea taifun al acestui sezon a lovit centrul Japoniei miercuri, ranind 11 persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.