O femeie cameraman de la un post ungar de televiziune a fost concediata marti dupa difuzarea unor imagini in care apare lovind migranti, inclusiv copii, in timp ce fugeau de politie, in cursul tulburarilor care au avut loc la Roszke, in sudul Ungariei, relateaza AFP in pagina electronica.

Femeia, a carei identitate a fost dezvaluita ulterior - Petra Laszlo -, poate fi vazuta imbrancind un barbat care fugea tinand in brate un copil si lovind cu piciorul alt copil care fugea, in doua incidente separate, scrie MEDIAFAX.

Inregistrarea incidentelor din perspectiva cameramanului a fost difuzata ulterior pe postul N1TV, un post de televiziune online apropiat partidului xenofob si antimigratie Jobbik (extrema dreapta, in opozitie).

"Un coleg de la N1TV s-a comportat astazi (marti) intr-un mod inacceptabil, la punctul de primire de la Roszke", a declarat redactorul-sef Szabolcs Kisberk, citat intr-un comunicat, postat ulterior pe pagina de Facebook a postului de televiziune.

"Contractul de munca al femeii cameraman a fost reziliat imediat, incepand de astazi. Noi consideram subiectul inchis", a adaugat Kisberk.

Incidentele au avut loc in timp ce sute de migranti au rupt cordonul politiei, la acest centru de primire situat in apropiere de frontiera cu Serbia, traversata de mii de persoane, zilnic, in ultima luna, in pofida barierei ridicate de catre autoritati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.