Intre 2.500 si 3.000 de imigranti au sosit in Austria in ultimele ore, din Ungaria, a anuntat politia austriaca sambata, la o zi dupa ce Budapesta a decis sa-i aduca, in autobeze, la frontiera dintre cele doua state UE, relateaza AFP online.

"Sunt la frontiera cu Ungaria si privesc. Fluxul (de persoane) continua", a declarat Hans Peter Doskozil, seful politiei landului Burgenland (est), pentru presa austriaca. "Asteptam 17 sau 18 autobuze cu etaj sa le duca la Viena si, poate, si in Germania", a adaugat el.

Un al doilea tren urmeaza sa plece, a adaugat el. "Al doilea grup de 400 de persoane este pe drum (catre gara). Ploaia este destul de puternica. Burniteaza, acum. Oamenii sunt uzi leoarca", a spus Doskozil.

Ungaria, depasita de afluxul de imigranti, a anuntat vineri seara ca a inchiriat aproximativ 100 de de autobuze pentru a conduce mii de imigranti in Austria, care a acceptat, impreuna cu Germania, sa-i primeasca, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.