Aproximativ 4.500 de "imigranti ilegali" au fost condusi in noaptea de vineri spre sambata la frontiera cu Austria, de la Budapesta, dar si din alte locuri, a anuntat sambata, intr-o conferinta de presa, Karoly Kontrat de la Ministerul de Interne, relateaza MTI.

Situatia de la Gara Keleti, in capitala ungara, permite reluarea traficului feroviar catre vest, a anuntat pe de alta parte Giro-Szasz, un secretar de stat insarcinat cu comunicarea Guvernului.

Traficul feroviar international a "revenit la normal" la ora locala 9.00 (10.00, ora Romaniei), a anuntat Virag Locsei, o purtatoare de cuvant companiei MAV. Pe de alta, peste 1.000 de persoane provenind din Orientul Mijlociu si Asia, epuizate dupa ce au marsaluit incepand de vineri catre vestul Europei, au sosit pana sambata dimineata in zori la frontiera cu Austria, relateaza AP.

Acest lucru a fost posibil dupa ce Austria a anuntat ca, impreuna cu Germania, vor primi imigranti din considerente umanitare si pentru a-l ajuta pe vecinul lor din cadrul UE.

Intr-o atmosfera de bucurie, sute de imigranti cu paturi pe umeri, pentru a se proteja de o ploaie torentiala, coborau din autobuze si treceau in Austria, unde voluntari de la un adapost al Crucii Rosii, instalat la marginea drumului, le ofereau ceai, dupa ce le strangeau mana in semn de bun venit. Multi dintre imigranti s-au prabusit la pamant, dar zambeau, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.