Cei 71 de refugiati care au fost gasiti morti saptamana trecuta intr-un camion, in Austria, au murit in timpul calatoriei in Ungaria, releva vineri o ancheta initiala, relateaza DPA in pagina electronica.

"Presupunem ca asfixia a avut loc intr-o scurta perioada de timp", a declarat Hanspeter Doskozil, seful politei locale.

Doskozil a estimat ca cei 59 de barbati, opt femei si patru copii, au murit in decurs de aproximativ o jumatate de ora. Ancheta sugereaza ca autoutilitara frigorifica a plecat de la Budapesta saptamana trecuta si a fost sigilata ermetic, dar sistemul de racire nu a fost pornit.

Astfel, Ungariei ii revine sa formuleze acuzatiile de crima impotriva persoanelor suspectate de introducerea imigrantilor in camion. Sute de mii de oameni se indreapta catre Europa, dinspre Orientul Mijlociu si Africa, iar marea majoritate fug din calea razboiului din Siria, scrie MEDIAFAX.

In contextul in care traversarea Uniunii Europene este dificila fara vize, iar multi vor sa ajunga in tari bogate ca Germania, refugiatii sunt exploatati de grupari infractionale si traficanti de persoane in drumul lor catre Europa de Vest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.