Avioane de razboi turcesti de tip F-16 au bombardat miercuri pozitii militare ale Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) in sud-estul Turciei, dupa ce militanti au ucis un militar in aceasta zona, au anuntat fortele armate turce, citate de Reuters in pagina electronica.

Luptatori PKK inarmati cu pusti au deschis focul la ora locala 07.05 (07.05, ora Romaniei) asupra unor trupe care efectuau cautari pe un drum din districtul Semdinli din provincia turca Hakkari, in apropiere de granitele cu Iran si Iraq, a anuntat Statul Major General pe site.

In confruntarea care a urmat, un soldat a fost ucis si alti doi au fost raniti si transportati cu elicopterul la spital. Doua avioane de tip F-16 au distrus apoi pozitii in zona, unde efectuau operatiuni, de asemenea, elicoptere de atac, drone si intariri militare.

Aproximativ 70 de membri ai fortelor de securitate turce au fost ucisi de cand PKK a lansat atacuri, la inceputul lui iulie. Potrivit agentiei de stat Anadolu, peste 900 de militanti PKK au fost ucisi in sud-estul Turciei si in Irak, incepand din 22 iulie.

Confruntari intre trupe turcesti si militanti, care au baze in muntii din nordul Irakului, au loc zilnic, dupa ce un acord de incetare a focului care dura de doi ani a fost incalcat luna trecuta, subminand negocierile de pace, scrie MEDIAFAX.

PKK, considerat organizatie terorista de catre Turcia, Statele Unite si Uniunea Europeana, a lansat o insurectie in 1984. De atunci, peste 40.000 de persoane au fost ucise. Violentele au incetat dupa ce Ankara a inceput negocieri, in 2012, cu liderul grupului aflat in inchisoare, Abdullah Ocalan. Parea ca se inregistrau unele progrese in vederea unui acord de pace, insa aceste eforturi au fost subminate inainte de alegerile parlamentare din iunie, de catre politica interna si implicarea kurda in razboiul civil din Siria vecina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.