Barbati mascati si imbracati cu uniforme militare au rapit miercuri dimineata 16 muncitori turci din Bagdad, urcandu-i in masini de teren si plecand in viteza, au declarat oficiali irakieni din domeniul securitatii, citati de Associated Press in pagina electronica.

Oficialii au precizat ca cei 16 sunt angajati ai unei companii turce de constructii, care cladeste un complex sportiv in cartierul siit Sadr City. Rapitorii au descins pe santier, unde muncitorii dormeau in rulote, au dezarmat paznicii, apoi au luat muncitorii ostatici.

Ministerul turc de Externe a confirmat ca 16 cetateni turci au fost rapiti la Bagdad, precizand ca este in contact permanent cu autoritatile irakiene. Din motive de securitate, ministerul a refuzat sa dea detalii despre muncitori sau angajator, scrie MEDIAFAX.

Armata turca a lansat recent raiduri aeriene impotriva gruparii Stat Islamic in nordul Irakului si permite avioanelor americane de lupta sa foloseasca baze din sud-estul Turciei pentru a bombarda obiective ale gruparii extremiste sunnite.

Bagdadul se confrunta cu violente de peste zece ani, cu bombe, atacuri sinucigase si asasinate aproape zilnice. Rapirile pentru rascumparari sunt frecvente, dar cazuri de amploarea celui de miercuri nu s-au inregistrat in ultimii ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.